Nutriční hodnoty (Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 576 kJ / 1 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,08 g |
| Tuky | 71,34 g |
| – nasycené | 19,31 g |
| – nenasycené | 49,24 g |
| –– mononenasycené | 33,44 g |
| –– polynenasycené | 15,81 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 20,32 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 111,30 g |
| – cukry | 21,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g předvařených drštěk | Dršťky hovězí | 800 g |
| 100 g 100 g tuku (sádla ) | Margarín | 100 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 200 g 200 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 150 g 150 g hub | Hřib čerstvý | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| červená paprika nebo gulášová paprika | Paprika červená čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda nebo vývar | Voda | |
| zázvor | Zázvor sušený | |
| uzené maso | Vepřová plec uzená | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 rajčátka na vyvaření | Rajče červené čerstvé | 120 g |