Nutriční hodnoty (Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,42 g |
| Tuky | 60,66 g |
| – nasycené | 19,27 g |
| – nenasycené | 34,85 g |
| –– mononenasycené | 26,39 g |
| –– polynenasycené | 8,45 g |
| ––– omega 3 | 2,02 g |
| Vláknina | 10,38 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 172,29 g |
| – cukry | 18,87 g |
| ––– laktóza | 10,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 200 g 200 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 dcl 1 dcl smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 30 g |
| 30 g 30 g cibule | Cibule čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva a cukr na dochucení | Šťáva z citrónu | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1,25 dl 1,25 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská |