Nutriční hodnoty (Špecle zapečené s cibulkou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 18 172 kJ / 4 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,94 g |
| Tuky | 237,22 g |
| – nasycené | 114,51 g |
| – nenasycené | 113,57 g |
| –– mononenasycené | 95,18 g |
| –– polynenasycené | 18,38 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 5,53 g |
| Sůl | 13,67 g |
| Sacharidy | 410,75 g |
| – cukry | 47,85 g |
| ––– laktóza | 25,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g gazdovské slaniny | Špek | 200 g |
| 200 g 200 g sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku majoránky | Majoránka sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |