Bezlepková šlehačková bublanina

srettka Kuchařka: srettka

Dietní recepty , Bezlepkové 1 názor

Suroviny

3 vejce
150 g cukru krupice
180 ml smetany ke šlehání
200 g mouky Doves Farm červená
100 g mouky Adveni Bake a cake - fialová
3/4 prášku do pečiva
vanilková esence
ovoce dle chuti a sezóny
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.

  2. Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.

  3. Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a smetany.

  4. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.

  5. Poklademe ovocem a dáme péct na 180’C cca 20 minut.

  6. Upečenost vyzkoušíme vpichem párátka.

  7. Necháme zvolna chladnout v otevřené troubě. Vyndáme tehdy, až se bude dát udržet pekáč v rukou.

Poznámka

Inspirace u skvělé https://lateta.cz/

Bublanina je nejlepší z bezlepkových, co jsem kdy pekla. Hebká, vláčná a výborná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepková šlehačková bublanina

  • Dajda Dajda

    Bublanina je skvělá :yes: i z normální "lepkové" mouky, dělávala ji moje tchyně. Mouku dávala hladkou a cukr myslím práškový, ale to je celkem jedno.

    Odpovědět

Tématické fráze: hebka bublanina se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo