Nutriční hodnoty (Telecí žebro na kysané smetaně v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 299 kJ / 1 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 100,61 g |
| – nasycené | 25,18 g |
| – nenasycené | 52,25 g |
| –– mononenasycené | 42,08 g |
| –– polynenasycené | 10,17 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 11,02 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 32,86 g |
| – cukry | 9,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg telecího žebra s masem | Vepřová žebra | 1000 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3-5 cm 3-5 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 1 rovná lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 1 kysaná smetana 16% | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| kousek kousek másla na zjemnění omáčky | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |