Hraběnčin koláč s jablky

Suroviny

Těsto
450 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 máslo
4 žloutky
150 g cukr moučka
Sníh
(4 bílky)
200 g cukr moučka
Náplň
6 větších jablek
sekané pražené vlašské ořechy dle chuti
rum dle chuti
skořice
hrozinky

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme těsto, 1/3 těsta dáme do lednice ztuhnout, zbylé těsto rozválíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený hluboký plech.

  2. Těsto na plechu pak posypeme oříšky, nastrouháme na něj jablka, pokapeme rumem a posypeme skořicí a hrozinkami.

  3. Vyšleháme si sníh z bílku, do kterého po částech zašleháme cukr.

  4. Sněhem potřeme připravený koláč a navrch nastrouháme zbylé těsto z lednice.

  5. Pečeme při 180 stupních dorůžova, cca 45 minut.

Komentáře k receptu Hraběnčin koláč s jablky

Tématické fráze: hraběnčiny řezy s jablky hraběnčin jablečný koláč hraběnčin kolac hraběnčiny řezy hrnkové recept na hraběnčin koláč recept hraběnčin koláč hraběnčin jablkový koláč koláč hraběnčiny řezy jablečný koláč hraběnka hrnkový hraběnčin koláč hraběnčiny řezy s jablky recept hrnkové hraběnčiny řezy hraběnčiny jablkové řezy hraběnčin koláč s tvarohem hrabencin rez recepty hrabencin kolac barončiny řezy koláč hraběnka hrabenčin kolac recept hrnkovy jablkovy koláč