Nutriční hodnoty (Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,20 g |
| Tuky | 8,06 g |
| – nasycené | 2,09 g |
| – nenasycené | 3,53 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 37,60 g |
| – cukry | 3,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 velký pórek | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| 150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| máslo (na jíšku) | Máslo kravské | |
| mouka (na jíšku) | Mouka pšeničná hladká |