Zavináče
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 540 kJ / 2 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 10,00 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
* Nálev připravíme asi z 1/2 l octa, 1/2 l vody a 6 lžic cukru, který dobře rozmícháme. Podle chuti přidáme ještě ocet nebo cukr. Nálev by měl být chuťově podobný jako na okurky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 9. 2019 13:34
casino: Já taky ne. Ale ta cibule byla i po týdnu jako dráty, tak jsem to zkusil. Kdybych to někomu neřekl, tak to nepozná 

22. 9. 2019 09:31
Miilan:
Váš koment se mi líbí...
...ale avšak, STERILOVANÉ zavináče jsem doposud nepotkal

Váš koment se mi líbí...

...ale avšak, STERILOVANÉ zavináče jsem doposud nepotkal


22. 9. 2019 09:15
Recept jsem vyzkoušel a mohu říci, že postup čištění ryb nasolením a v láku je moc dobrý. Krásně se to povedlo. Po týdenním odpočinku ve finish nálevu mohu říci, že nálev je až příliš sladký a cibule je tvrdá jako sláma. Při druhém pokusu jsem dal o dvě lžíce méně cukru a rovnou při prvotním nasolení ryb, jsem si na velmi jemné plátky nakrájel 1/2 kg cibule, vložil do zavařovací sklenice a jemně posolil. Po týdnu cibule 1x zmenší svůj objem a zkřehne. Po finálním zalití do láku, jsem sklenici zavíčkoval a 35 minut sterilizoval na 75°C. Po týdenním uložení v chladu konečně ten správný výsledek a sterilizací se s rybou vůbec nic nestalo.
25. 7. 2014 00:33
TED JSEM DOJEL Z RYB TAK SE SCHVALNĚ DIVAM CO MAM UDELAT S60 CEJNEM DIK ZA RADY MIOS

7. 7. 2014 21:52
111pepa: No, na talířku leží plotice, tak je to v poho...
17. 5. 2013 17:29
Když jsem udělal plotice podle návodu a pak je vyndal z nálevu maso bylo pěkně tuhé ale pak jsem je podle receptu dal se zeleninou a zalil studeným lákem a za 2 dny bylo maso jako blato,neví někdo kde se stala chyba nebo jak to vylepšit?Děkuji.
24. 8. 2012 15:43


18. 6. 2012 10:43
Recept výborný, jen bych poupravil nálev, do kterého se zavináče nakonec naloží společně s moravankou. Rodinný recept na nálev na okurky je 1 a1/4 l vody, 1/2 l octu, 20dkg cukru, 7 dkg soli, 6 zrnek pepře, nového koření, 3 bobkové listy. Na 4-5 cejnů stačí poloviční množství octa a vody. Dobrou chut 

7. 6. 2012 09:52
Jsem rabář a nějak bych to tady chtěl uvést na pravou míru, plevelné ryby jsou takové ryby, které se zpravidla množí sami a je jich hodně... nemají zákonem stanovenou míru ani hájení... cejn, plotice, perlín. Mřenka je zákonem chráněná stejně jako vranka či losos !!!!
31. 5. 2012 14:09
jsem zrobil ze pstruhů-fantazie

1. 8. 2010 12:41
Tak foták v pořádku,přidávám slíbené foto

19. 7. 2010 15:35
tak dnes jsem je vytáhla na košt a už jsou krásně rozležené.Dělala jsem poprvé,vybrala jsem si tento postup a udělala jsem dobře.Jsou vynikající.Fotečku bohužel nemám,pokazil se mi foták,musí do opravny,měsíc po záruce,no nemám smůlu!?



29. 3. 2010 09:53
Udělala jsm je ze sleďů. Fantazie. Příště je udělám z dvojnásobné dávky znova.
25. 10. 2008 17:38
Bohužel jsem fakt nechtěně zaměnila chudáka cejna za candáta - ani jedna rybka si to nezaslouží. No jo, to je tak, když selže kontrola a člověk, omlouvám se. 



24. 10. 2008 21:22
DEN, KDY SE NEZASMĚJU, POKLÁDÁM ZA ZTRACENÝ, A PROTO SRANDA MUSÍ BÝT * Dobrou noc, ale candát opravdu není cejnek, nebo cejn 





Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Quesadilla plněná jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Bramborové knedlíky plněné jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Slaný závin s jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Jackfruit na paprice
Přidáno před 11 hodinami

Kuskusový pudink
Přidáno před 13 hodinami

Kuře na paprice s kapiemi
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sypaný jablečný koláč podle mě
uvařil/a Danickova
před 3 hodinami

Sýrovo-česneková pomazánka
uvařil/a Monika911
před 11 hodinami

Nadýchaná buchta
uvařil/a Alenapalanova
před 12 hodinami

Šlehané bifteky
uvařil/a Lucie1001
před 13 hodinami

Hovězí guláš
uvařil/a Nikiiii1821
před 13 hodinami

Míša řezy
uvařil/a Nikiiii1821
před 13 hodinami

Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
uvařil/a marie8
před 14 hodinami

Medová kachna
uvařil/a Sulda
před 14 hodinami

Výborný piškotový korpus na dorty
uvařil/a laTort
před 14 hodinami

Zadělávané kuře ve zlaté omáčce
uvařil/a tejaja
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavinace z cejnu zavinace z cejna domácí zavináče jak se dělá zavináč ryby zavinace recept na domácí zavináče recept na domácí zavináče z cejnů nalev na zavinace cejn recepty zavinac ryba zavináč ryba cejn zavinace zavináč z cejna zavináče recept z cejnu zavináče z kapra plevelné rybky zavinace s cejnu jak udělat nejlepší domácí zavináče recept na zavinace z cejna tolstobik
Suroviny: rybičky, sůl, ocet, cukr, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý
Zavináče
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w1J
22 názorů