Zavináče
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s cibulí, kořením, zeleninou a dalším nálevem naložíme na hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 551 kJ / 3 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 10,04 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 9. 2019 14:34
casino: Já taky ne. Ale ta cibule byla i po týdnu jako dráty, tak jsem to zkusil. Kdybych to někomu neřekl, tak to nepozná
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
22. 9. 2019 10:31
Miilan:
Váš koment se mi líbí...![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
...ale avšak, STERILOVANÉ zavináče jsem doposud nepotkal![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Váš koment se mi líbí...
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
...ale avšak, STERILOVANÉ zavináče jsem doposud nepotkal
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
22. 9. 2019 10:15
Recept jsem vyzkoušel a mohu říci, že postup čištění ryb nasolením a v láku je moc dobrý. Krásně se to povedlo. Po týdenním odpočinku ve finish nálevu mohu říci, že nálev je až příliš sladký a cibule je tvrdá jako sláma. Při druhém pokusu jsem dal o dvě lžíce méně cukru a rovnou při prvotním nasolení ryb, jsem si na velmi jemné plátky nakrájel 1/2 kg cibule, vložil do zavařovací sklenice a jemně posolil. Po týdnu cibule 1x zmenší svůj objem a zkřehne. Po finálním zalití do láku, jsem sklenici zavíčkoval a 35 minut sterilizoval na 75°C. Po týdenním uložení v chladu konečně ten správný výsledek a sterilizací se s rybou vůbec nic nestalo.
25. 7. 2014 01:33
TED JSEM DOJEL Z RYB TAK SE SCHVALNĚ DIVAM CO MAM UDELAT S60 CEJNEM DIK ZA RADY MIOS
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
7. 7. 2014 22:52
111pepa: No, na talířku leží plotice, tak je to v poho...
17. 5. 2013 18:29
Když jsem udělal plotice podle návodu a pak je vyndal z nálevu maso bylo pěkně tuhé ale pak jsem je podle receptu dal se zeleninou a zalil studeným lákem a za 2 dny bylo maso jako blato,neví někdo kde se stala chyba nebo jak to vylepšit?Děkuji.
24. 8. 2012 16:43
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
18. 6. 2012 11:43
Recept výborný, jen bych poupravil nálev, do kterého se zavináče nakonec naloží společně s moravankou. Rodinný recept na nálev na okurky je 1 a1/4 l vody, 1/2 l octu, 20dkg cukru, 7 dkg soli, 6 zrnek pepře, nového koření, 3 bobkové listy. Na 4-5 cejnů stačí poloviční množství octa a vody. Dobrou chut
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
7. 6. 2012 10:52
Jsem rabář a nějak bych to tady chtěl uvést na pravou míru, plevelné ryby jsou takové ryby, které se zpravidla množí sami a je jich hodně... nemají zákonem stanovenou míru ani hájení... cejn, plotice, perlín. Mřenka je zákonem chráněná stejně jako vranka či losos !!!!
31. 5. 2012 15:09
jsem zrobil ze pstruhů-fantazie
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
1. 8. 2010 13:41
Tak foták v pořádku,přidávám slíbené foto
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
19. 7. 2010 16:35
tak dnes jsem je vytáhla na košt a už jsou krásně rozležené.Dělala jsem poprvé,vybrala jsem si tento postup a udělala jsem dobře.Jsou vynikající.Fotečku bohužel nemám,pokazil se mi foták,musí do opravny,měsíc po záruce,no nemám smůlu!?![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
29. 3. 2010 10:53
Udělala jsm je ze sleďů. Fantazie. Příště je udělám z dvojnásobné dávky znova.
25. 10. 2008 18:38
Bohužel jsem fakt nechtěně zaměnila chudáka cejna za candáta - ani jedna rybka si to nezaslouží. No jo, to je tak, když selže kontrola a člověk, omlouvám se. ![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
24. 10. 2008 22:22
DEN, KDY SE NEZASMĚJU, POKLÁDÁM ZA ZTRACENÝ, A PROTO SRANDA MUSÍ BÝT * Dobrou noc, ale candát opravdu není cejnek, nebo cejn ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavinace z cejnu zavinace z cejna domácí zavináče jak se dělá zavináč ryby zavinace recept na domácí zavináče recept na domácí zavináče z cejnů nalev na zavinace cejn recepty zavinac ryba zavináč ryba cejn zavinace zavináč z cejna zavináče recept z cejnu zavináče z kapra plevelné rybky zavinace s cejnu jak udělat nejlepší domácí zavináče recept na zavinace z cejna tolstobik
Suroviny: rybičky, sůl, ocet, voda, cukr, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý
Zavináče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w1J
22 názorů