Sedmikráskový sirup
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 760,98 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 5. 2021 10:11
krásný slunečný den, já jsem vyhnala dítko počítat kvítky, z legrace - a ona, tak jo, jdu počítat..
.tento sirupík dělám už třetí rok, a někdy i dvakrát za jaro, dokud mi manža neposeká krásky sekačkou...je výborný, děkuji za recept, už začínají nakvítat šeříky, tak budeme dělat i růžový 


23. 4. 2021 15:51
Jarecka: Vše jsem si od Vás zkopírovala. 
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??

Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
9. 3. 2018 21:26
lenka: chce to méně cukru 

9. 3. 2018 21:23
Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
22. 5. 2014 08:29
lidus: píšu to níže, není třeba zavářet, prošlo to varem, tak,že už je to sterilní. Ale uchovat v chladu - špajzka, sklep, určo ne na světle a slunci. Tyhle sirupy mi vydrží do další sezóny určitě. Džemy, marmelády taky nezavářím, protože projdopu varem a taktéž obsahují cukr, který je sám o sobě přirozený konzervant, takže se nebojte 



22. 5. 2014 08:10
Můžu ho i zavařit? Jak vydrží dlouho - chci ho udělat aby mi vydžel na zimu až budou choroby...

16. 5. 2013 17:42
spagetka:

ešte že tak 

to by som psychicky nezvládla 









16. 5. 2013 17:40
tejaja: v životě nepočítej, to je blbost. Prostě propláchnuté natlačíš do sklenice a zbytek dle receptu 





16. 5. 2013 17:35
Fakt to musím počítať ?!?
Ježiškove husličky 

Veď zblbnem 







16. 5. 2013 17:23
Díky holky, hodím radši do lednice 

16. 5. 2013 13:03
MÍŠA:já takové věci, co neprojdou sterilizací uchovávám pro jistotu v lednici

16. 5. 2013 12:45
MÍŠA: skladuj v chladu, ne nutně v lednici, ale chlad a neměl by být na světle, raději příšeří až tma, takže špajzka, sklep, prostě co máte doma. Ne na slunci a v teple, zkvasil by.
16. 5. 2013 12:24
lenka: Dneska jsem sirup vařila. Délka vaření asi tak 10-15 min. Pak jsem slila do lahviček a je to sirup :) Jen teď nevím, jak se skladuje? Normálka může být v komoře nebo musí být v lednici? Díky za radu 

30. 4. 2013 15:05
Taky se mi podařil místo sirupu med. Mám ho nalitý v lahvích s úzkým hrdlem.:)
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
17. 5. 2012 06:04
sirup výbornej..! Místo cukru krupice jsem do něj dala třtinový cukr, vařila půl hodiny a druhý den ráno hustota srovnatelná s lesním medem. Takže místo medu si teď do čaje dávám sirup neboť mne bolí v krku. Tak jsem zvědavá jak zapůsobí...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Quesadilla plněná jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Bramborové knedlíky plněné jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Slaný závin s jackfruitem
Přidáno před 10 hodinami

Jackfruit na paprice
Přidáno před 11 hodinami

Kuskusový pudink
Přidáno před 13 hodinami

Kuře na paprice s kapiemi
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sypaný jablečný koláč podle mě
uvařil/a Danickova
před 3 hodinami

Sýrovo-česneková pomazánka
uvařil/a Monika911
před 11 hodinami

Nadýchaná buchta
uvařil/a Alenapalanova
před 12 hodinami

Šlehané bifteky
uvařil/a Lucie1001
před 13 hodinami

Hovězí guláš
uvařil/a Nikiiii1821
před 14 hodinami

Míša řezy
uvařil/a Nikiiii1821
před 14 hodinami

Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
uvařil/a marie8
před 14 hodinami

Medová kachna
uvařil/a Sulda
před 14 hodinami

Výborný piškotový korpus na dorty
uvařil/a laTort
před 14 hodinami

Zadělávané kuře ve zlaté omáčce
uvařil/a tejaja
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: med ze sedmikrásek sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup recept recept na med ze sedmikrásek domaci sirup ze sedmikrasek čaj ze sedmikrásek sedmikráskový med od babičky med ze sedmikrásek recept mateřídouškový med med z sedmikrásek domácí med ze sedmikrásek recept na sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup sirup z sedmikrasek sedmikráskový salát sedmikráskový med recept od babičky zázvorový sirup recept recept na mateřídouškový sirup jak se dělá čaj ze sedmikrásek med se sedmikrasek
Suroviny: květy sedmikrásky, citron, cukr krupice, voda
Sedmikráskový sirup
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMm
16 názorů