Nutriční hodnoty (Zelňačka z červeného zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 382 kJ / 1 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,59 g |
| Tuky | 33,73 g |
| – nasycené | 15,35 g |
| – nenasycené | 16,91 g |
| –– mononenasycené | 12,51 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 8,08 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 244,40 g |
| – cukry | 70,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 4 4 klobásy nejlépe valašské | Klobása | |
| 0,5-1 kg 0,5-1 kg brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 1 kg 1 kg kysaného červeného zelí i s nálevem | Zelí červené kvašené | 1000 g |
| 2 kelímky 2 kelímky kysané smetany (po 200 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| 1/2 1/2 hlavičky česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr (není nutné) | Cukr bílý |