Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlik po ukrajinsku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariya mariya

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba odležení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba odležení)

Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu, doplněné jednoduchým zeleninovým salátem, chutná zkrátka skvěle.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 465 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny203,76 g
Tuky153,21 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 996 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy15,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na libovolně veliké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Krok 2: Do mísy vložíme maso, cibuli, pepř, bobkový list. Trošku osolíme, přidáme majonézu, promícháme a dáme do lednice přes noc odležet. Krok 3: Maso a cibuli napichujeme střídavě na nerezové špízové jehly a hezky pomalu opékáme na grilu do zlatova. Krok 4: Podáváme s jednoduchým zeleninovým salátem, který připravíme z nakrájených rajčat, okurky a jarní cibulky. Krok 5: Zeleninu na salát promícháme a dochutíme zakysanou smetanou, pepřem a solí.

TIP: Top 7: Zeleninové saláty

Zveřejněno 14. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlik po ukrajinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlik po ukrajinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZD2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jediná ingredience mi tam chybí. Ukrajinský šašlik se neobejde bez kopru.

Dělám dost často, naučil mě ho ukrajinec a přesně tak, jak píše Mariya. Všem vždycky moc chutná.<3

:yes::-K:yes::-K:yes:

Preklepy sa pritrafia.;-)

Neodekonceptualista : Segedinsky gulas pochazi ze Szegedu, vsak ;-)

Hnědý :nejvic se dělá šašlyk z cibuli na Zakarpatti.

byl jsem na Ukrajině minimálně stokrát al nikdy nikde jsem neviděl, že by šašliky grilovaly s cibulí jak vy tady uvádíte. A to mám Ukrajinu proježděnou od západu až na východ

Neodekonceptualista 30. 7. 2016 09:16
Hnědý : ani parížsky šalát nie je z Paríža, anglická slanina z Anglie, či segedínsky guláš zo Zsegedu A tu sme! !!!

Zobrazit starší odpověď

To sem rada že Vam chutnalo,a diki za fotechku je nadherna:-))

Posílám poděkování za tip na dnešní oběd a nějaké obrázky...:-):-K

:-p+4:-*:yes:

:yes: jednoduché a zajímavé, vyzkouším

Marinka, v pohode...:-)

ano,taki davam na špizy cibulku,z češčinov omluvamse:-)

Maria, prosím, griluje sa aj tá cibuľa, áno? Je to pekný recept, ja si ho ukladám.:yes: Teším sa na tvoje ďalšie!
Viem, že si cudzinka a tvoja čeština sa bude určite zlepšovať. Snáď chyby niekto opraví, kto má tú možnosť.

Krásný recept, gratuluju. A taky držím palce aby ti moc lidí nenadávalo za špatnou češtinu.:-K

Tématické fráze:
ukrajinský šašlik, šašlik na grilu, ukrajinský šašlik recept, recept na šašliky na grilu, pravy saslik, šašlik recept, šašlik, grilovaný šašlik, gril na šašlik, recept na ukrajinský šašlik, saslik v majoneze, šašlik po ukrajinsku, sasliky, recept na pravý saslik, tatarský šašlik, saslik s majonézou, šašlík ukrajinský, velki prsa, pravý ukrajinský šašlik, recept na šašlik

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, bobkový list, pepř, majonéza, sůl, rajče, okurka čerstvá, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu