

Kremšnit
Suroviny
- 2 listová těsta
- 250 g másla
- 2 vanilkové pudingy
- 1 l mléka
- 1 vanilkový cukr
- lžíce rumu
- cukr moučka
- 1 citron
- rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
Obě listová těsta upečeme a uvaříme puding ze 2 sáčků.
Až bude puding zcela vychladlý, postupně ho přidáváme ke změklému máslu a vyšleháme hladký krém. Osladíme dle chuti a pro vůni přidáme rum.
Listové těsto namažeme krémem, přiklopíme druhým plátem a ten povrchu pomažeme nějakou pikantnější červenou marmeládou - rybízovou, jostovou, malinovou. Nakonec z citronové šťávy a cukru uděláme polevu, kterou ještě naneseme na marmeládu.
Necháme v lednici uležet ideálně do druhého dne, pokud ovšem odeženete všechny užírače.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kremšnit
K receptu nejsou žádné komentáře.