Kremšnit

Suroviny

2 listová těsta
250 g másla
2 vanilkové pudingy
1 l mléka
1 vanilkový cukr
lžíce rumu
cukr moučka
1 citron
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Obě listová těsta upečeme a uvaříme puding ze 2 sáčků.

  2. Až bude puding zcela vychladlý, postupně ho přidáváme ke změklému máslu a vyšleháme hladký krém. Osladíme dle chuti a pro vůni přidáme rum.

  3. Listové těsto namažeme krémem, přiklopíme druhým plátem a ten povrchu pomažeme nějakou pikantnější červenou marmeládou - rybízovou, jostovou, malinovou. Nakonec z citronové šťávy a cukru uděláme polevu, kterou ještě naneseme na marmeládu.

  4. Necháme v lednici uležet ideálně do druhého dne, pokud ovšem odeženete všechny užírače.

Komentáře k receptu Kremšnit

K receptu nejsou žádné komentáře.