Nutriční hodnoty (Znojemský guláš s domácím karlovarským knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 111 kJ / 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
| Tuky | 15,06 g |
| – nasycené | 7,26 g |
| – nenasycené | 7,59 g |
| –– mononenasycené | 6,04 g |
| –– polynenasycené | 1,54 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 4,36 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,96 g |
| – cukry | 5,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hovězího masa nakrájeného (na kostky) | Hovězí kýta | |
| 4-5 plátků 4-5 plátků uzené slaniny | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 sterilizovaná okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| starší chléb | Chléb pšeničný kváskový | |
| 8 lžic 8 lžic bílého vína | Víno bílé suché | 120 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce uvařené na tvrdo | Vejce slepičí | |
| čerstvá petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |