Nutriční hodnoty (Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 112 kJ / 1 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,14 g |
| Tuky | 126,86 g |
| – nasycené | 61,85 g |
| – nenasycené | 63,35 g |
| –– mononenasycené | 54,08 g |
| –– polynenasycené | 9,26 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 25,20 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,45 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 58,05 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 kusy 4 kusy hovězích líček | Hovězí líčka | |
| 3 3 cibule nakrájené nahrubo | Cibule čerstvá | 210 g |
| 150 g 150 g dobrého voňavého špeku | Špek | 150 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 1 palice 1 palice česneku | Česnek čerstvý | 90 g |
| 3 větvičky 3 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 400 ml 400 ml dobrého červeného vína | Víno červené suché | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 hovězí bujón od Maggi | Bujón hovězí |