Nutriční hodnoty (Špenátovo-žampionové kostky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 389 kJ / 2 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,00 g |
| Tuky | 178,80 g |
| – nasycené | 60,78 g |
| – nenasycené | 99,44 g |
| –– mononenasycené | 75,42 g |
| –– polynenasycené | 24,02 g |
| ––– omega 3 | 6,13 g |
| Vláknina | 18,58 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 5,17 g |
| Sůl | 12,38 g |
| Sacharidy | 86,85 g |
| – cukry | 15,89 g |
| ––– laktóza | 11,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 lžíce 6 lžíce oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 3 lžic 3 lžic zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 6 lžíce 6 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 66 g |
| 3 lžičky 3 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 6 lžic 6 lžic špenátového protlaku | Špenátové pyré | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g smetanového sýra | Sýr tavený | 250 g |
| 100 g 100 g fety (nebo jiný sýr balkánského typu) | Sýr feta | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 400 g 400 g konzervovaných žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu vegety (dle vlastní chuti) | Kořenící směs sypká | |
| 2 lžíce 2 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 5 g 5 g želatiny | Želatina vepřová | 5 g |