Nutriční hodnoty (Rožky a žemle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 192 kJ / 4 826 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 121,00 g |
| Tuky | 132,46 g |
| – nasycené | 15,82 g |
| – nenasycené | 106,02 g |
| –– mononenasycené | 69,12 g |
| –– polynenasycené | 36,90 g |
| ––– omega 3 | 9,26 g |
| Vláknina | 33,20 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 6,24 g |
| Sůl | 15,51 g |
| Sacharidy | 752,00 g |
| – cukry | 70,50 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 3 dcl 3 dcl voda | Voda | 300 ml |
| 3 dcl 3 dcl mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 dcl 1 dcl olej | Olej řepkový | 100 ml |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 1 PL 1 PL soli | Sůl mořská | 15 g |
| 1 KL 1 KL cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| (a 0,5 dcl (a 0,5 dcl osolenej vody). |