Nutriční hodnoty (Gratinované brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 776 kJ / 1 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 101,64 g |
– nasycené | 36,06 g |
– nenasycené | 57,00 g |
–– mononenasycené | 43,10 g |
–– polynenasycené | 13,89 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 9,33 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 83,46 g |
– cukry | 11,05 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
150 ml 150 ml zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 150 g |
kousek kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
60 g 60 g strouhaného Parmazánu | Parmezán | 60 g |
čerstvý tymián na ozdobu | Tymián čerstvý | |
tymián | Tymián sušený | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |