Nutriční hodnoty (Šťavnatý sorbet z jablek, medu, mandarinkové a citronové šťávy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,70 g |
| Tuky | 2,34 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,04 g |
| –– mononenasycené | 0,09 g |
| –– polynenasycené | 0,95 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,50 g |
| – cukry | 63,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších kyselejších jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 3 3 polévkové lžíce mandarinkové šťávy | Šťáva z mandarinky | |
| 3 3 polévkové lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 2-3 polévkové lžíce medu | Med nepasterovaný | |
| špetka špetka vanilky | Vanilkové lusky | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 bílý jogurt nebo jablečný jogurt, 150 ml | Jogurt kravský bílý 1,5% |