Nutriční hodnoty (Praženka vltavských vorařů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 687 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 49,70 g |
| – nasycené | 31,92 g |
| – nenasycené | 16,70 g |
| –– mononenasycené | 15,30 g |
| –– polynenasycené | 1,41 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 155 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 41,10 g |
| – cukry | 9,15 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
| 5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 l 1 l vroucí vody | Voda | 1000 ml |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |