Nutriční hodnoty (Praženka vltavských vorařů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 687 kJ / 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 49,70 g |
– nasycené | 31,92 g |
– nenasycené | 16,70 g |
–– mononenasycené | 15,30 g |
–– polynenasycené | 1,41 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 41,10 g |
– cukry | 9,15 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
1 l 1 l vroucí vody | Voda | 1000 ml |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |