Rybí polévka alá Verča

VerkaZabka Kuchařka: VerkaZabka

Doba přípravy: 45 min 4-6 porcí Polévky 9 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

3 filety (aljašská treska)
petrželí
celer
libeček
cibule
1 stroužek česneku
kousek čerstvého hlávkového zelí
mrkev
petrželí
celer
máslo
hladká mouka
nové koření
černý pepř
sůl
vegeta
voda
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut.

  2. V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů.

  3. Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).

Poznámka

Polévku podáváme s opečeným rohlíkem na másle.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rybí polévka alá Verča

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    Severinka: Ano, maso dávám do vývaru, zapoměla jsem to poznačit, jen dnes jsem to tak neudělala, páč si to přála moje dcera, která měla dnes narozeniny a tu polévku chtěla. ;-)

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    daniel1610: Ano, i tak se to dělá. Ale ryby není v octu, je ve vodě s octem. Mám to od mé babičky, která tak dávala králíka do vody s octem, páč děda neměl rád tu králíčí chuť!!! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    hanahcotton: Vegetka je tam jen pokud by to bylo slabý vývar.
    Maso jsem zapoměla poznačit, že se může dát do polévky nakonec před podáváním ;-).
    A rybu většinou dám do vody s octem, aby drobátko vysmrádla....toho octu tam není tolik, aby byla polévky kyselá (dělám to téměř s každou rybou, která je více aromatická). Octu je tam minimum, někdo dává do mléka. Účel to plní stejný. ;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslela bych ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslůela bych ji ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • daniel1610 daniel1610

    Já nakládám rybí maso do mléka,je to určitě lepší než ten ocet.;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Verčo je tam zelenina a pak ještě vegeta :-O...nepřebije to chuť ryby??? Já už bych tam vegetu nedávala, ale každý ať si to udělá podle své chuti;-)

    A s tím naložením ryby do octové vody...:-S nebude pak polévka i tak trochu octová......Máš to ale podivné chutě :-*

    A co uděláš s povařeným masem:-?:-O:-?

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    aaadobromila: To zelí je tam jen na vyvaření, aby dostala polévka drobátko zeleninovu příchuť. Nic za tím nehledejte ;-).

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Rybí polévku mám ráda, ale zelí a mořská ryba mi nějak nejdou nějak dohromady. Třeba jsem jen příliš zvyklá na klasiku... :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: portugalska rybi polevka rybí polévka ocet rabí polevka rybí polévka z tresky rybí polévka s octem aljasska polevka rybí polévka z aljašské tresky čirá rybí polévka ryby v octové vodě rybi polevka cesnek polévka z naložených ryb rybí polévka, ocet, česnek dietní rybí polévka z tresky rybi polevka podle babicky rybí polévka z filet rabí polévka z aljašské tresky ocet do rybí polévky octova polevka

Zapomněl/a jsem heslo