

Rybí polévka alá Verča
Suroviny 4-6 porcí
- 3 filety (aljašská treska)
- petrželí
- celer
- libeček
- cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého hlávkového zelí
- mrkev
- petrželí
- celer
- máslo
- hladká mouka
- nové koření
- černý pepř
- sůl
- vegeta
- voda
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut.
V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů.
Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).
Poznámka od kuchařky
Polévku podáváme s opečeným rohlíkem na másle.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí polévka alá Verča
-
Severinka: Ano, maso dávám do vývaru, zapoměla jsem to poznačit, jen dnes jsem to tak neudělala, páč si to přála moje dcera, která měla dnes narozeniny a tu polévku chtěla.
-
daniel1610: Ano, i tak se to dělá. Ale ryby není v octu, je ve vodě s octem. Mám to od mé babičky, která tak dávala králíka do vody s octem, páč děda neměl rád tu králíčí chuť!!!
-
hanahcotton: Vegetka je tam jen pokud by to bylo slabý vývar.
Maso jsem zapoměla poznačit, že se může dát do polévky nakonec před podáváním.
A rybu většinou dám do vody s octem, aby drobátko vysmrádla....toho octu tam není tolik, aby byla polévky kyselá (dělám to téměř s každou rybou, která je více aromatická). Octu je tam minimum, někdo dává do mléka. Účel to plní stejný. -
a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslela bych ji nakrájet a dát do vývaru , co
-
a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslůela bych ji ji nakrájet a dát do vývaru , co
-
Já nakládám rybí maso do mléka,je to určitě lepší než ten ocet.
-
Verčo je tam zelenina a pak ještě vegeta
...nepřebije to chuť ryby??? Já už bych tam vegetu nedávala, ale každý ať si to udělá podle své chuti
A s tím naložením ryby do octové vody...nebude pak polévka i tak trochu octová......Máš to ale podivné chutě
A co uděláš s povařeným masem -
aaadobromila: To zelí je tam jen na vyvaření, aby dostala polévka drobátko zeleninovu příchuť. Nic za tím nehledejte
.
-
Rybí polévku mám ráda, ale zelí a mořská ryba mi nějak nejdou nějak dohromady. Třeba jsem jen příliš zvyklá na klasiku...