Rybí polévka alá Verča

Polévky Doba přípravy: 45 min 9 názorů

Polévky Doba přípravy: 45 min 9 názorů

Suroviny 4-6 porcí

3 filety (aljašská treska)
petrželí
celer
libeček
cibule
1 stroužek česneku
kousek čerstvého hlávkového zelí
mrkev
petrželí
celer
máslo
hladká mouka
nové koření
černý pepř
sůl
vegeta
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut.

  2. V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů.

  3. Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).

Poznámka od kuchařky

Polévku podáváme s opečeným rohlíkem na másle.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!

Komentáře k receptu Rybí polévka alá Verča

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    Severinka: Ano, maso dávám do vývaru, zapoměla jsem to poznačit, jen dnes jsem to tak neudělala, páč si to přála moje dcera, která měla dnes narozeniny a tu polévku chtěla. ;-)

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    daniel1610: Ano, i tak se to dělá. Ale ryby není v octu, je ve vodě s octem. Mám to od mé babičky, která tak dávala králíka do vody s octem, páč děda neměl rád tu králíčí chuť!!! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    hanahcotton: Vegetka je tam jen pokud by to bylo slabý vývar.
    Maso jsem zapoměla poznačit, že se může dát do polévky nakonec před podáváním ;-).
    A rybu většinou dám do vody s octem, aby drobátko vysmrádla....toho octu tam není tolik, aby byla polévky kyselá (dělám to téměř s každou rybou, která je více aromatická). Octu je tam minimum, někdo dává do mléka. Účel to plní stejný. ;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslela bych ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslůela bych ji ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • daniel1610 daniel1610

    Já nakládám rybí maso do mléka,je to určitě lepší než ten ocet.;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Verčo je tam zelenina a pak ještě vegeta :-O...nepřebije to chuť ryby??? Já už bych tam vegetu nedávala, ale každý ať si to udělá podle své chuti;-)

    A s tím naložením ryby do octové vody...:-S nebude pak polévka i tak trochu octová......Máš to ale podivné chutě :-*

    A co uděláš s povařeným masem:-?:-O:-?

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    aaadobromila: To zelí je tam jen na vyvaření, aby dostala polévka drobátko zeleninovu příchuť. Nic za tím nehledejte ;-).

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Rybí polévku mám ráda, ale zelí a mořská ryba mi nějak nejdou nějak dohromady. Třeba jsem jen příliš zvyklá na klasiku... :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: portugalska rybi polevka rybí polévka ocet rabí polevka rybí polévka z tresky rybí polévka s octem rybí polévka aljasska polevka rybí polévka z aljašské tresky falešná rybí polévka s vegetou dává se ocet do rybí polívky ? rybí polévka z ryby dnes maso nalozene v octove vode čirá rybí polévka ryby v octové vodě rybi polevka cesnek polévka z naložených ryb rybí polévka, ocet, česnek dietní rybí polévka z tresky rybi polevka podle babicky rybí polévka z filet