Nutriční hodnoty (Pravý marcipán)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,00 g |
| Tuky | 57,03 g |
| – nasycené | 5,40 g |
| – nenasycené | 51,01 g |
| –– mononenasycené | 27,01 g |
| –– polynenasycené | 24,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 141,82 g |
| – cukry | 121,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g mandlí | Mandle neloupané | 120 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 bílek (není nutné) | Vaječný bílek | 33 g |
| 5 kapek 5 kapek tresti hořká mandle (není nutné) | Aroma mandlové | |
| 1 lžička 1 lžička studené vody | Voda | 5 ml |
| potravinářské barvivo (nemusí být) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |