Nutriční hodnoty (Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 913 kJ / 1 174 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,54 g |
| Tuky | 26,53 g |
| – nasycené | 2,35 g |
| – nenasycené | 23,46 g |
| –– mononenasycené | 14,94 g |
| –– polynenasycené | 8,52 g |
| ––– omega 3 | 2,20 g |
| Vláknina | 55,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 155,57 g |
| – cukry | 28,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky | ||
| 3 cm 3 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
| 400 g 400 g konzervovaných krájených rajčat | Rajče červené sterilované | 400 g |
| 400-500 ml 400-500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 450 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce garam masala | Garam masala | 15 g |
| 100 g 100 g listového špenátu (zmraženého nebo čerstvého) | Špenát čerstvý | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |