Nutriční hodnoty (Jemný čokoládový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 520 kJ / 2 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,80 g |
| Tuky | 119,39 g |
| – nasycené | 43,86 g |
| – nenasycené | 60,14 g |
| –– mononenasycené | 48,00 g |
| –– polynenasycené | 12,14 g |
| ––– omega 3 | 2,04 g |
| Vláknina | 11,85 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 472 mg |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 354,85 g |
| – cukry | 217,92 g |
| ––– laktóza | 1,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| 5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 PL 2 PL Nutelly | Pomazánka z lískových ořechů | 30 g |
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 2 2 zarovnané PL kakaa | Kakao prášek | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřícího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| marmeláda dle libosti (já dávala zrovna rynglovou) | Marmeláda jahodová | |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |