Nutriční hodnoty (Zapečený špenát s brambory a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 018 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,30 g |
| Tuky | 117,55 g |
| – nasycené | 55,60 g |
| – nenasycené | 36,70 g |
| –– mononenasycené | 30,43 g |
| –– polynenasycené | 6,27 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 60,30 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 5,94 g |
| Sacharidy | 192,75 g |
| – cukry | 27,80 g |
| ––– laktóza | 14,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 900 g |
| 700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
| 50 g 50 g jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 50 g |
| 2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 4 4 vejce (nebo dle počtu strávníků) | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g jemně strouhaného parmezánu | Parmezán | 100 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu (použila jsem sušený) | Tymián sušený | 5 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |