Nutriční hodnoty (Makovo-jablečné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 136 kJ / 5 530 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 108,33 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,25 g | 
| Tuky | 310,61 g | 
| – nasycené | 30,37 g | 
| – nenasycené | 247,00 g | 
| –– mononenasycené | 153,60 g | 
| –– polynenasycené | 93,40 g | 
| ––– omega 3 | 16,94 g | 
| Vláknina | 31,50 g | 
| Cholesterol | 1,55 g | 
| Sodík | 669 mg | 
| Sůl | 1,74 g | 
| Sacharidy | 559,50 g | 
| – cukry | 307,50 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g | 
| 30 dkg 30 dkg cukr moučka | Cukr bílý | 300 g | 
| 2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml | 
| 2 dl 2 dl teplé vody | Voda | 200 ml | 
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g | 
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| 15 dkg 15 dkg mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g | 
| 1 sklenice 1 sklenice nastrouhaných jablek (větší) - mohly být i dvě | Jablko čerstvé | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| perníkové koření | Perníkové koření | |
| rum | Rum | |
| čokoládová poleva (viz poznámka) | Čokoládová poleva | |
| nahrubo strouhané ořechy | Vlašské ořechy | 
 
	