Nutriční hodnoty (Makovo-jablečné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 136 kJ / 5 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,25 g |
Tuky | 310,61 g |
– nasycené | 30,37 g |
– nenasycené | 247,00 g |
–– mononenasycené | 153,60 g |
–– polynenasycené | 93,40 g |
––– omega 3 | 16,94 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 559,50 g |
– cukry | 307,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 dkg 30 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
30 dkg 30 dkg cukr moučka | Cukr bílý | 300 g |
2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
2 dl 2 dl teplé vody | Voda | 200 ml |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
15 dkg 15 dkg mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
1 sklenice 1 sklenice nastrouhaných jablek (větší) - mohly být i dvě | Jablko čerstvé | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
perníkové koření | Perníkové koření | |
rum | Rum | |
čokoládová poleva (viz poznámka) | Čokoládová poleva | |
nahrubo strouhané ořechy | Vlašské ořechy |