Nutriční hodnoty (Božský perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 26 496 kJ / 6 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,54 g |
| Tuky | 226,74 g |
| – nasycené | 27,67 g |
| – nenasycené | 185,64 g |
| –– mononenasycené | 127,43 g |
| –– polynenasycené | 58,22 g |
| ––– omega 3 | 16,20 g |
| Vláknina | 34,38 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 903,38 g |
| – cukry | 324,28 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce marmelády | Marmeláda jahodová | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 sáček 1 sáček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 sáček 1 sáček prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 sáček 1 sáček čokoládového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |