Nutriční hodnoty (Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 031 kJ / 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,12 g |
| Tuky | 13,70 g |
| – nasycené | 3,55 g |
| – nenasycené | 6,79 g |
| –– mononenasycené | 5,50 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 14,59 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 32,55 g |
| – cukry | 7,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 400 g |
| 4 4 rajčata(spařená a oloupaná) | ||
| 150-200 g 150-200 g žampionů | Žampion čerstvý | 175 g |
| 3 plátky 3 plátky anglické slaniny(nakrájené) | Anglická slanina | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku(nastrouhané) | Česnek čerstvý | 21 g |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 100-150 ml 100-150 ml červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |
| hovězí bujon | Bujón hovězí | |
| lžíce lžíce kečupu | Kečup sladký | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská |