Nutriční hodnoty (Jablkové lívanečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 10 197 kJ / 2 437 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 34,28 g |
| – nasycené | 10,91 g |
| – nenasycené | 14,91 g |
| –– mononenasycené | 10,40 g |
| –– polynenasycené | 4,51 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 801 mg |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 445,30 g |
| – cukry | 215,60 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 120 g |
| 350 ml 350 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 750 g 750 g nahrubo strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| skořicový cukr (nebo mletá skořice) | Cukr skořicový |