Nutriční hodnoty (Muffiny se špenátem a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 159 kJ / 1 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,60 g |
| Tuky | 92,02 g |
| – nasycené | 52,70 g |
| – nenasycené | 32,98 g |
| –– mononenasycené | 28,34 g |
| –– polynenasycené | 4,64 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 9,70 g |
| Cholesterol | 764 mg |
| Sodík | 3,98 g |
| Sůl | 10,30 g |
| Sacharidy | 201,83 g |
| – cukry | 16,93 g |
| ––– laktóza | 11,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 dcl 2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 g 100 g mraženého špenátu (já použila ten porcovaný) | Špenát mražený | 100 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| pepř | Pepř černý | |
| provensálské koření | Provensálské koření |