Nutriční hodnoty (Jidáše velikonoční)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 25
| Energie | 8 759 kJ / 2 094 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,26 g |
| Tuky | 177,33 g |
| – nasycené | 106,11 g |
| – nenasycené | 61,71 g |
| –– mononenasycené | 55,54 g |
| –– polynenasycené | 6,17 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 7,34 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 663 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 87,97 g |
| – cukry | 76,52 g |
| ––– laktóza | 12,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 300 ml 300 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
| kůru z 1 kůru z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| med na pokapání | Med nepasterovaný |