Nutriční hodnoty (Podmáslová polévka s bramborem a cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 016 kJ / 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
| Tuky | 10,49 g |
| – nasycené | 6,28 g |
| – nenasycené | 8,70 g |
| –– mononenasycené | 3,14 g |
| –– polynenasycené | 5,56 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 12,03 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,23 g |
| – cukry | 36,90 g |
| ––– laktóza | 27,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1/2 l 1/2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
| necelý 1/2 l necelý 1/2 l podmáslí (nebo acidofilního mléka, nebo kefíru) | Podmáslí | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |