Nutriční hodnoty (Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 924 kJ / 699 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 42,34 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,98 g | 
| Tuky | 17,23 g | 
| – nasycené | 4,16 g | 
| – nenasycené | 7,83 g | 
| –– mononenasycené | 5,89 g | 
| –– polynenasycené | 1,94 g | 
| ––– omega 3 | 0,09 g | 
| Vláknina | 32,40 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 409 mg | 
| Sůl | 1,12 g | 
| Sacharidy | 78,60 g | 
| – cukry | 27,86 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka květáku | Květák čerstvý | 700 g | 
| 6 6 středních brambor | Brambor zimní | 300 g | 
| 1 1 velká cibule (pórek,jarní cibulka) | Cibule čerstvá | 70 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 4 cherry rajčátka (může být klidně víc, i velká rajčata) | Rajčata cherry | 120 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 3 3 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| Kousek Kousek z kostky másla (2 cm plátek) | Máslo kravské | |
| 1 1 smetana na vaření (250 ml) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 3 3 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | 
 
	