Nutriční hodnoty (Telecí pečeně v hrubozrnné hořčici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 869 kJ / 1 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,62 g |
| Tuky | 77,96 g |
| – nasycené | 26,13 g |
| – nenasycené | 46,58 g |
| –– mononenasycené | 35,88 g |
| –– polynenasycené | 10,70 g |
| ––– omega 3 | 2,90 g |
| Vláknina | 2,04 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 19,37 g |
| – cukry | 0,40 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g telecího masa (u nás krk bez kosti) | Telecí kýta | 1000 g |
| 3 PL 3 PL hrubozrnné hořčice (používám Bornier) | Hořčice hrubozrnná | 45 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 PL 2 PL přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| horká voda na podlití | Voda | |
| 2 KL 2 KL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
| oříšek oříšek másla | Máslo kravské |