Nutriční hodnoty (Zapečená kýta s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,92 g |
| Tuky | 16,81 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 8,25 g |
| –– mononenasycené | 6,83 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 20,96 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 93,90 g |
| – cukry | 9,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (já použila kýtu, může být i plec nebo krkovička) | Vepřová kýta | 500 g |
| 8-10 ks 8-10 ks brambor | Brambor zimní | 450 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 49 g |
| 1 1 smetana (stačí 12%) | Smetana kravská sladká 12% | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| na ozdobu pažitka nebo zelená petrželka | Pažitka čerstvá | |
| alobal na přikrytí |