Nutriční hodnoty (Dort z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 596 kJ / 6 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,88 g |
| Tuky | 378,41 g |
| – nasycené | 183,73 g |
| – nenasycené | 175,24 g |
| –– mononenasycené | 139,08 g |
| –– polynenasycené | 36,16 g |
| ––– omega 3 | 6,57 g |
| Vláknina | 29,45 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 566,83 g |
| – cukry | 377,43 g |
| ––– laktóza | 46,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g pečené a vychladlé červené řepy | Červená řepa čerstvá | 350 g |
| 180 g 180 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 180 g |
| 130 ml 130 ml podmáslí | Podmáslí | 130 g |
| 125 g 125 g celozrnné hladké mouky | Mouka pšeničná celozrnná hladká | 125 g |
| 125 g 125 g bílé hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 60 ml 60 ml oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička Karobu | Karobový prášek | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| vanilková pasta (nebo extrakt) | Pasta vanilková | |
| 300 g 300 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 300 g |
| 300 g 300 g Creme Fraiche | Creme fraiche 33% | 300 ml |