Nutriční hodnoty (Chlebová škvarkovo-česneková podkova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 503 kJ / 5 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,98 g |
| Tuky | 322,40 g |
| – nasycené | 91,81 g |
| – nenasycené | 210,12 g |
| –– mononenasycené | 160,28 g |
| –– polynenasycené | 49,84 g |
| ––– omega 3 | 9,78 g |
| Vláknina | 23,78 g |
| Cholesterol | 708 mg |
| Sodík | 10,80 g |
| Sůl | 26,67 g |
| Sacharidy | 430,23 g |
| – cukry | 29,65 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |
| 500-600 ml 500-600 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 550 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 250 g 250 g škvarků | Škvarky | 250 g |
| 3-5 stroužků 3-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| kmín na posypání | Kmín |