

Cuketové sabdží
Suroviny
- 1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
- 2 bílé cibule
- olej
- 1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžička garam masala nebo kari koření
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky celého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 jablko
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.
Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.
Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.
Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se zdejším receptem na cuketu po indicku, trochu jsem ale pozměnila suroviny a zcela postup, takže z toho nakonec vznikl docela odlišný recept.
http://www.toprecepty.cz/recept/28948-cuketa-po-in...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketové sabdží
-
Trochu to ztrácí smysl sábdží, když původně se v hnutí Hare Krišna nepoužívá česnek ani cibule..
-
yes
-
děkuji
-
BILKOVAI: Já bych to vyzkoušela i bez koriandru, obzvlášť pokud nejsi zvyklá ho používat, neměl by Ti tam chybět. Navíc je součástí kari koření i garam masala, takže se i tak do konečného jídla dostane
Pokud vyzkoušíš, těším se na komentář a případné foto
-
BILKOVAI:Sice nejsem autorka, ale myslím, že ten koriandr by tam chyběl, pro indickou kuchyni je zásadní.Ale pozor, hodně lidí ho v jídle nesnese
.
-
musí tam být prosím ten koriandr? Všechno ostatní mám doma
-
Cuketu mám moc ráda a už dlouho jsme ji neměla, díky za tip, vypadá to výborně a jednoduše, určitě vyzkouším
-
Zajímavý receptík
+6
Hezky připraveno
-
Cuketu moc nemusím, ale některé ty cuketové recepty vypadají tak lákavě, že bych neodolala. Teto patří k nim
-
WAW!!!
-
Sabdží mám ráda i všechny indické chutě. U nás dělají v restauraci květákové sabdží, jednou jsem vyzvěděla recept a mám ho i tady přidaný
. Je to dobrota. Cuket mám ještě spoustu, zatím posílám bodík a zrealizuji