Cuketové sabdží

Suroviny

1 velká cuketa nebo 2 menší cukety
2 bílé cibule
olej
1 lžička česnekové pasty nebo 1 jemně prolisovaný stroužek česneku
1 lžička garam masala nebo kari koření
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky celého římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1 jablko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji, poté přidáme všechno koření a asi minutu restujeme, aby se rozvonělo.

  3. Přidáme cuketu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  4. Mezitím si oloupeme jablko a nahrubo ho nastrouháme. Přidáme k cuketě a za občasného promíchání ještě pět minut povaříme.

  5. Jablko se rozvaří, čímž pokrm lehce zahustí.

  6. Na závěr dosolíme podle chuti. Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se zdejším receptem na cuketu po indicku, trochu jsem ale pozměnila suroviny a zcela postup, takže z toho nakonec vznikl docela odlišný recept.

http://www.toprecepty.cz/recept/28948-cuketa-po-in...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Cuketové sabdží

  • netykavka netykavka(neregistrovaná)

    Trochu to ztrácí smysl sábdží, když původně se v hnutí Hare Krišna nepoužívá česnek ani cibule..:-((

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • BILKOVAI BILKOVAI

    děkuji:-K

    Odpovědět

  • petram petram (autorka receptu)

    BILKOVAI: Já bych to vyzkoušela i bez koriandru, obzvlášť pokud nejsi zvyklá ho používat, neměl by Ti tam chybět. Navíc je součástí kari koření i garam masala, takže se i tak do konečného jídla dostane ;-) Pokud vyzkoušíš, těším se na komentář a případné foto :-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    BILKOVAI:Sice nejsem autorka, ale myslím, že ten koriandr by tam chyběl, pro indickou kuchyni je zásadní.Ale pozor, hodně lidí ho v jídle nesnese;-).

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    musí tam být prosím ten koriandr? Všechno ostatní mám doma;-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Cuketu mám moc ráda a už dlouho jsme ji neměla, díky za tip, vypadá to výborně a jednoduše, určitě vyzkouším:-) :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavý receptík:-p+6:yes:Hezky připraveno:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Cuketu moc nemusím, ale některé ty cuketové recepty vypadají tak lákavě, že bych neodolala. Teto patří k nim :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    WAW!!!:-O:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Sabdží mám ráda i všechny indické chutě. U nás dělají v restauraci květákové sabdží, jednou jsem vyzvěděla recept a mám ho i tady přidaný;-). Je to dobrota. Cuket mám ještě spoustu, zatím posílám bodík a zrealizuji:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sabdží sabdží recept hare krišna recepty cuketa po indicku cuketové sabždí recepty hare krisna sabždí co je to sabdží cuketa recepty cuketove sabzi krišna recepty indické recepty cuketa hare kršna recepty recepty krišna cuketa indické recepty recepty na pokrmy hare krišna cuketa s rýží po indicku recepty, hnutí haré krišna recept sabdzi hare krišna co mám ráda recepty