Nutriční hodnoty (Kedlubno pórkovo řepná polévečka s nudlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 348 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 11,34 g |
– nasycené | 7,05 g |
– nenasycené | 4,14 g |
–– mononenasycené | 1,02 g |
–– polynenasycené | 3,12 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 9,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 34,40 g |
– cukry | 8,48 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
1 1 štíhlý pórek i s pěknou zelenou částí | Pórek čerstvý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
tuk na restování – jen málo | Margarín | |
1 1 kávová lžička červené kari pasty (nemusí být) | Curry pasta | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
domácí nudle | Těstoviny pšeničné | |
bylinky (petrželka, libeček, pažitka, bazalka) | Petržel nať čerstvá | |
2 2 polévkové lžíce hrašky nebo na zahuštění dle našich zvyklostí | Hraška | |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo bujon + voda) | Vývar hovězí | 1500 ml |