Nutriční hodnoty (Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 420 kJ / 1 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
| Tuky | 103,25 g |
| – nasycené | 32,39 g |
| – nenasycené | 61,06 g |
| –– mononenasycené | 51,24 g |
| –– polynenasycené | 9,82 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 612 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 28,55 g |
| – cukry | 2,82 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 1-2 KL 1-2 KL hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 7.5 g |
| 1 1 nadrcená sušená chilli paprička | Chilli paprička sušená | |
| 4 PL 4 PL olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 snítky 2 snítky libečku nebo estragonu | Libeček čerstvý | |
| 50 g 50 g šalotky | Šalotka čerstvá | 50 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 100 100 g anglické slaniny (na plátky pokrájené) | Anglická slanina |