Nutriční hodnoty (Perníkové bábovičky s jablečným želé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 630 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,65 g |
Tuky | 27,68 g |
– nasycené | 14,22 g |
– nenasycené | 12,11 g |
–– mononenasycené | 8,73 g |
–– polynenasycené | 3,38 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 9,97 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 181,15 g |
– cukry | 118,90 g |
––– laktóza | 23,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
4 lžíce 4 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 60 g |
2 -3 lžíce 2 -3 lžíce třtinového cukru podle chuti | Cukr třtinový | 30 g |
4 lžíce 4 lžíce strouhaného perníku | Perník strouhaný | 60 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice i do želé | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
špetka špetka soli do kaše | Sůl mořská | |
1 1 velké jablko oloupané a nahrubo nastrouhané | Jablko čerstvé | 150 g |
1 balíček 1 balíček červeného želé Dr. Oetker | Želatina cukrářská | |
250 ml 250 ml jablečného džusu (nebo voda a 2-3 lžíce obyčejné ovocné šťávy) | Džus jablečný | 250 ml |
čokoládové hoblinky | Cukrářské zdobení | |
celá skořice | Skořice ceylonská | |
stonek stonek máty | Máta peprná list čerstvá |