

Ořechový cop
Suroviny
- Těsto :
- 140 ml vody
- 60 g cukru
- vanilkový cukr
- 50 g měkké Hery
- 2 žloutky
- špetka soli
- 360 g hladké mouky
- 21 g droždí
- Nádivka :
- 250 g ořechů
- 200 ml mléka
- 50 g mletých piškotů
- 1 - 2 lžíce rumu
- 50 g medu
- 50 g cukru
- bílek
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto.
Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 - 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.
Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo - jako jsem udělala já - jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).
Poznámka od kuchařky
Postup je vyčtený, těsto i náplň moje.
Pekla jsem včera odpoledne, krájeli jsme až dnes ráno (lépe se krájí) a těsto je i teď hebounké, lehké a pružné.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechový cop
-
zdenka.s:
není trapných otázek!
Ne, bílek se do náplně pouze vmíchá.
-
cathleen Je mi to trapné , ale zeptat se musím ,ten bílek do náplně se ušlehá ? Dělala jsem zatím jen náplň bez bílku , děkuji
-
casino: vím vím
a moc se mi líbí, váš recept mám v Oblíbených
-
Pékávám cosi podobného, dokonce i v tříbarevném provedení
https://www.toprecepty.cz/recept/46172-ceska-makov... -
gabi: ahojky! Ano, droždí čerstvé a přijde až nahoru, na mouku - aby se v tekutině neaktivovalo (nezačalo pracovat) už během předehřevu pekárny.
-
Droždí má přijít čerstvé? a to se jen tak nadrobí nahoru na mouku? zatím jsem vždy pekla jen ze sušeného...díky
-
Díky za pochvalu, jsem moc ráda, když chutná...
-
rodina naprosto unešená jako já....takže u nás tenhle recept určitě hodněkrát zopakujeme, díky moc....jo do náplně jsem dala 10% smetanu, bo jsem měla zbytek, místo mléka....ještě jednou díky za takovou dobrotu
-
papkám ještě teplé,vynikající,dala jsem celou náplň,neodolala jsem. Jsem zvědavá co rodina na to. Mě moc chutná, mám i fotečku, pak zkusím vložit. Strčila jsem cop do hlubší zapékačky,aby se nerozpadl jak jsem tam dala moc náplně.
-
Cathleen
- dnes jsem se pokoušela o reparát. Co myslíš, prošla jsem ?
Dle apetitu mých strávníků určitě ano. Zadělala jsem hned dvojitou dávku. Z poloviny byl cop a z druhé části jsem chtěla udělat rohlíčky, ale vyšly z toho takové buchtičky - kluci balili se mnou. Chuťově jsou báječné a to jsem dnes chtěla začít s dietou, když je prvního ...
Bodík už máš od minule.
jo ... máš pravdu ... těsto zadělávané vodou je mnohem lehčí a chutnější než z mléka. -
Krása
+23
-
Tak tohle musí chutnat všem. Ukládám a v nejbližší době vyzkouším. Už se těším.
-
Já sice sladké nejím,ale zbytek rodinky včetně dětiček si opravdu pochutnal. Tak snad bodík neurazí.
-
vecna skoda, ze som si zabudla zobrat na slovensko fotak....prave som ho vytiahla z truby a je prekrasny...ja som splietala cop, pretoze ho nesiem k rodicom a tam by mi asi tvar kocky nepresiel...orechovu napln robim rovnako...akurat bez medu, len s cukrom, ale aj tato medova je vynikajuca....cathleen, vdaka za recept a +
-
Papričko, příště, až vyválíš a zavineš moc dlouhý závin (s čímkoliv, jakoukoliv náplní), dobře mu uzavři konce a opatrně ho v rukou "zdrcni", stlač na potřebnou menší délku. Jde to dobře, mám vyzkoušeno