Ořechový cop

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 34 názorů

Suroviny

Těsto :
140 ml vody
60 g cukru
vanilkový cukr
50 g měkké Hery
2 žloutky
špetka soli
360 g hladké mouky
21 g droždí
Nádivka :
250 g ořechů
200 ml mléka
50 g mletých piškotů
1 - 2 lžíce rumu
50 g medu
50 g cukru
bílek
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto.

  2. Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 - 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.

  3. Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo - jako jsem udělala já - jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).

Poznámka

Postup je vyčtený, těsto i náplň moje.

Pekla jsem včera odpoledne, krájeli jsme až dnes ráno (lépe se krájí) a těsto je i teď hebounké, lehké a pružné.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechový cop

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    gabi: ahojky! Ano, droždí čerstvé a přijde až nahoru, na mouku - aby se v tekutině neaktivovalo (nezačalo pracovat) už během předehřevu pekárny.:-)

    Odpovědět

  • gabi gabi(neregistrovaný)

    Droždí má přijít čerstvé? a to se jen tak nadrobí nahoru na mouku? zatím jsem vždy pekla jen ze sušeného...díky :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Díky za pochvalu, jsem moc ráda, když chutná...

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    rodina naprosto unešená jako já....takže u nás tenhle recept určitě hodněkrát zopakujeme, díky moc....jo do náplně jsem dala 10% smetanu, bo jsem měla zbytek, místo mléka....ještě jednou díky za takovou dobrotu:-K:-*

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    papkám ještě teplé,vynikající,dala jsem celou náplň,neodolala jsem. Jsem zvědavá co rodina na to. Mě moc chutná, mám i fotečku, pak zkusím vložit. Strčila jsem cop do hlubší zapékačky,aby se nerozpadl jak jsem tam dala moc náplně.:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Cathleen :-) - dnes jsem se pokoušela o reparát. Co myslíš, prošla jsem ? ;-)
    Dle apetitu mých strávníků určitě ano. Zadělala jsem hned dvojitou dávku. Z poloviny byl cop a z druhé části jsem chtěla udělat rohlíčky, ale vyšly z toho takové buchtičky - kluci balili se mnou :-D:-D. Chuťově jsou báječné a to jsem dnes chtěla začít s dietou, když je prvního ... :-// :-D:-D:-D Bodík už máš od minule.;-)
    jo ... máš pravdu ... těsto zadělávané vodou je mnohem lehčí a chutnější než z mléka.;-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Krása :-) :yes: +23

    Odpovědět

  • Handula Handula

    Tak tohle musí chutnat všem. Ukládám a v nejbližší době vyzkouším. Už se těším.:-*

    Odpovědět

  • jipak jipak(neregistrovaný)

    Já sice sladké nejím,ale zbytek rodinky včetně dětiček si opravdu pochutnal. Tak snad bodík neurazí.:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vecna skoda, ze som si zabudla zobrat na slovensko fotak....prave som ho vytiahla z truby a je prekrasny...ja som splietala cop, pretoze ho nesiem k rodicom a tam by mi asi tvar kocky nepresiel...orechovu napln robim rovnako...akurat bez medu, len s cukrom, ale aj tato medova je vynikajuca....cathleen, vdaka za recept a +

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Papričko, příště, až vyválíš a zavineš moc dlouhý závin (s čímkoliv, jakoukoliv náplní), dobře mu uzavři konce a opatrně ho v rukou "zdrcni", stlač na potřebnou menší délku. Jde to dobře, mám vyzkoušeno:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Cathleen - pekla jsem včera tvůj cop. Chtěla jsem ho původně mít krásný na plechu, protože ta moje moula sladké věci moc neumí. Neodhadla jsem ale velikost rozváleného těsta a když jsem roládu zatočila byla hrozně hubená a dlouhá. Když jsem ji pak rozřízla a chtěla to zamotat, tak se mi to ještě víc natáhlo a nakonec celé rozpadlo.:-( Tak jsem to nacpala do DP, ale zapomněla jsem tam háky, takže to mám opět s jeskyněma :-(. Pekla jsem 50 min, protože po 40 to bylo ještě uvnitř syrové.:-( ... no, na ty problémy s přípravou to dopadlo myslím dobře. Před chvílí jsem ukrojila kousek Tondovi k snídani a říkal, že je to super. Já včera olízla stěrku od náplně:-8:-8 a byla vynikající:yes:. Za chvíli budou kluci vstávat, tak budou mít snídani. Určitě nepeču naposledy, jen příště si dám pozor a nerozválím to tolik.
    Bodík je jasný :yes::yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Asi máme vhodnú klímu na zasklenom balkóne, pretože cop aj na štvrtý deň je v pohode...:-)

    Odpovědět

  • finneta finneta

    bohužel nebyla, protože se o ní málem servali:-D:-D:-D manžel i dcera jsou navíc hrozně rozmazlení. mají hrozně rádi, když pořád zkouším něco nového a nezastavuji se u pár (i když osvědčených) receptů:-* takže pořád zkouším něco nového. takže repete bude nejspíš tak za rok:-D:-Daby zapomněli, že jsem už tuhle buchtu dělala. jediné, co můžu dělat častěji, je tažený štrůdl (hoooodně jablek, malinko těsta:-D)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)To mě moc těší....fotečka by nebyla? Určitě by se dal udělat i s jinou náplní, třeba makovou - tu můžeš?

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: ořechový cop snídaně s novou recepty kynutý ořechový cop orechový štrůdl ořechový závin z domácí pekárny vánoční ořechovy cop pečený cop cop recept na ořechovy cop jak upect babovku jak upect piškot ořechový cop recept makový cop ořechový recept ořechový cop štrůdl z domácí pekárny ořechový závin domácí pekárna recept cop recepty domácí pekárna ořechový cop orechovi cop

Zapomněl/a jsem heslo