Nutriční hodnoty (Čočkový hrnec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 14 800 kJ / 3 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 123,86 g |
| Tuky | 174,67 g |
| – nasycené | 90,66 g |
| – nenasycené | 82,86 g |
| –– mononenasycené | 50,58 g |
| –– polynenasycené | 32,28 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 96,95 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 4,90 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 260,65 g |
| – cukry | 15,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 500 g |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 20-30 g 20-30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 1 polévková lžíce tomatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g prorostlé slaniny | Špek | 100 g |
| 1/2 l 1/2 l vývaru z čočky | ||
| bujonová kostka | Bujón hovězí | |
| 400 g 400 g párků nebo točeného salámu či podobné uzeniny | Párek vepřový | 400 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 větvička 1 větvička tymiánu (lístky) | Tymián sušený | |
| 1 1 velký bobkový list | Bobkový list sušený | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sardelová pasta | Sardelová pasta |