Nutriční hodnoty (Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 885 kJ / 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
| Tuky | 7,66 g |
| – nasycené | 1,98 g |
| – nenasycené | 4,03 g |
| –– mononenasycené | 3,22 g |
| –– polynenasycené | 0,81 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,66 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 237 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 37,06 g |
| – cukry | 3,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,25 g 1,25 g hovězí kýty | Hovězí kýta | 1.25 g |
| 25 g 25 g uzeného vepřového bůčku | Vepřový bok uzený | 25 g |
| 20 20 malých cibulek (ideálně šalotky) | Cibulka jarní čerstvá | |
| bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 láhev 1 láhev dobrého červeného vína ideálně z oblasti Burgundska | Víno červené suché | 700 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek |