Valašské kúsky

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1,5 hod. 4 porce Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

600 g vepřového masa
40 g sádla
200 g čerstvých hub nebo žampionů
2 dl zakysané smetany
20 g másla
30 g hladké mouky
kopr
ocet
sůl
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.

  2. Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.

  3. Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.

Poznámka

Zdroj: výstřižek z časopisu Vlasta alespoň 15 roků starý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 466 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašské kúsky

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani, díky za slova chvály, já knížku mám ještě na poště, a tak ani nevím, jaká dílka mi admini v knížce uveřejnili:-8:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivi, vynikající jídlo. Fotka není nějak oslňující, já fakt neměla čas, tapetovali jsme, plný byt rodinky:-8..Každopádně, až kniha receptů 100x vepřové maso mne opět přivedla na tvůj skvělý recept. Plus ode mne máš a tak jen tu fotku a dík za zase něco nového. Ikdyž v knize nikde nevidíme, od koho je recept, věděla jsem, že je to určitě od tebe. Ještě jsem z tvých receptů nejedla nic, co by nám nechutnalo;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pěkný receptík,ten si ukládám a vyzkouším,to mne láká;-):yes:+1

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    chocolate: :-O:-O:-O ooo, děkuji:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ivanko:-K, bylo to výborné.Manžel konstatoval, že by mu nevadilo krmit se touhle božskou manou třeba týden.+29

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivulinko, tak tohle je opravdu velké pokušení - dělám stejně a tak vím....:yes::-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Eliza: moooc děkuji za vyzkoušení a i zároveň za připomenutí, zrovna přemýšlím, co zítra uvařit.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivulinko, je to dobrota. :-p Poslala jsem nějaké obrázky a velký bod. :yes::-)

    Odpovědět

  • paimutan paimutan

    Luxusní záležitost, dnes byly k obědu a manžel si moc pochvaloval. Děkuju za recepis :-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Posílám bodík:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivi, spěchám s bodem, já vepřové moc ráda upravuji a tohle mi uteklo.:-O:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    V jednoduchosti je krása;-)Ivulinko to se Ti povedlo:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    tak já držím dietu a ty sem budeš dávat takové dobroty????:-8:-8;-):yes:

    Odpovědět

  • sefrovka sefrovka

    Já používám ještě starší výstřižky z Vlasty. Schraňovala je už moje babička, takže některé jsou hodně staré.;-) Někdy se usmívám nad recepty jako ohřátý špekáček s kaší, ale jiné jsou bezva. Tenhle vypadá dobře. Dávám bod.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    to je přesně to co bych hned teď zbaštil:yes:+

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kusky valašské recepty proč se srazí smetana staré valašské recepty valašské vepřové kůsky hodně starý recept valašske kusky-recept valašské vepřové maso časopis vlasta diskuze valašké kúsky stary valassky recept proč se srazi zakysana smetana vepřové valašské kůsky recepty z kopru valašské podlesníky valašský vepřový plátek valšské kůsky valasske jidla recepty recept valašské vepřové maso na smetaně valašský plátek

Zapomněl/a jsem heslo