Nutriční hodnoty (Bramboráková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,24 g |
| Tuky | 22,70 g |
| – nasycené | 11,27 g |
| – nenasycené | 9,00 g |
| –– mononenasycené | 4,17 g |
| –– polynenasycené | 4,83 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 11,34 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 190 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 43,22 g |
| – cukry | 7,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 l 2 l masového vývaru (hovězí, vepřový) | Vývar masový | 2000 ml |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| polohrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| Podravka (podle chuti) | Kořenící směs sypká | |
| medvědí česnek (petrželka, pažitka ) | Česnek medvědí čerstvý |