Nutriční hodnoty (Mátovo mandlové pesto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 662 kJ / 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,30 g |
| Tuky | 57,00 g |
| – nasycené | 12,70 g |
| – nenasycené | 40,39 g |
| –– mononenasycené | 28,75 g |
| –– polynenasycené | 11,64 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 5,48 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 11,14 g |
| – cukry | 1,49 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti listů čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mletých neloupaných mandlí | Mandle neloupané | 45 g |
| špetka špetka hrubé mořské soli | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného Parmazánu | Parmezán | 30 g |