Nutriční hodnoty (Batátová bublanina s borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 154 kJ / 1 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 65,62 g |
| – nasycené | 35,54 g |
| – nenasycené | 24,20 g |
| –– mononenasycené | 20,80 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 281,90 g |
| – cukry | 126,90 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší batáty (necelé 1 kg) | Batáty neloupané | |
| malinko octa | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice) | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka na doředění | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 50 g 50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk) | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| borůvky nebo jiné ovoce | Borůvky čerstvé |