Nutriční hodnoty (Jahodová mlska s mátovou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 007 kJ / 958 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,15 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,40 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,75 g | 
| Tuky | 82,75 g | 
| – nasycené | 54,25 g | 
| – nenasycené | 25,00 g | 
| –– mononenasycené | 22,10 g | 
| –– polynenasycené | 2,90 g | 
| ––– omega 3 | 0,83 g | 
| Vláknina | 5,00 g | 
| Cholesterol | 272 mg | 
| Sodík | 143 mg | 
| Sůl | 0,40 g | 
| Sacharidy | 38,60 g | 
| – cukry | 38,60 g | 
| ––– laktóza | 13,60 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g | 
| 8-10 8-10 sněhových pusinek | ||
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml | 
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml | 
| 20 lístků 20 lístků máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 10 g |