Nutriční hodnoty (Jahůdka s mátou a červeným vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 547 kJ / 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,86 g |
| Tuky | 6,11 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 4,91 g |
| –– mononenasycené | 0,80 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 42,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 130,80 g |
| – cukry | 124,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg jahod | Jahody čerstvé | 2000 g |
| 2 2 želírovací cukry pro diabetiky - lze samozřejmě i jiný dle výběru | Cukr želírovací | |
| 2 dcl 2 dcl suchého, kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 10 lístků 10 lístků čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
| konzervační přípravek - dr. oetkera | E200 - Kyselina sorbová |