

Metrový srnčí hřbet
Suroviny
- těsto
- 5 vajec
- 30 dkg cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- krém
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1/2 l teplého mléka
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- lžička citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Ve šlehači šleháme žloutky a postupně přidáme cukr, olej, mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto vlijeme do jedné vymazané a vysypané formy.
Do zbylého těsta přidáme kakao a vlijeme do druhé formy. Upečeme, vyklopíme a rozkrájíme podle hřbetů. Jednotlivé díly a povrch moučníku mažeme krémem, střídavě bereme barevné varianty. Vychlazený moučník řežeme na šikmo.
Na krém svaříme mouku a mléko na hustou kaši a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Potom ji smícháme s utřeným máslem, cukrem a citronovou šťávou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Metrový srnčí hřbet
-
Minulý týden jsem pekla na padesátiny a jak se po něm zaprášilo, tak asi všem moc chutnal, také ho miluju. Jedna ze skvělých řezů.
-
Taky velmi dobře znám a dělám ho dětem k narozeninám,nebo svátku,místo dortu.A moc si ho pochvalují.Dávám bodíka
-
Zrovna dneska peču,už se těším
-
Tak, už je to opraveno.
Dík za upozornění.
-
Hmm, v těstě ho fakt nevidím, měl by tam snad být..
-
Nechybí tam náhodou cukr?
-
Siderko peču také, říkáme tomu "Metrová buchta", dělám z klasického piškotu, máme ji rádi.Posílám bodík
Ty máš krém i zespodu, nebo na to špatně koukám
Krásné fotky.
-
Metrový dort je u nás velice oblíbený, krásné foto
Dávám stejně jako Sidera krém i nahoru a ještě zdobím kakaem a lískovými oříšky
-
Pro Rebeku: vajíčka jsou skutečne domácí
, pro Výbušnou: přidala jsem obrázek s krájením moučníku, čím větší úhel, tím více pruhů
.
-
Výbušná, pozri si poslednú fotku a potom si predstav, čo radí pipre. Alebo si nakresli ten "chrbát", farebné kúsky a príp. strihaj...
-
no myslim, ze hella vymysli, ako mi to ukazat nazorne...ona bola v tychto veciach dokonala
-
Tento moučník znám a dělávala jsem ho dost často. Výbušná, ze slepených dílů se vytvoří dlouhý moučník a první díl se ukrojí ve tvaru trojúhelníku (na řezu se tím ukáží obě barvy těsta)a další dílky se už krájí souměrmě s prvním řezem řezem. Moučník je moc hezký a dávám bodík
-
vybusna,nakrájíš to normálně podle hřbetů,pak dáváš střídavě-světlé,tmavé..no a potom kraješ šikmo,jak píše sidera
-
Téda mě se sbíhají sliny, když se na to koukám. Možná někdy zkusím, ukládám do oblíbených a posílám bodíka
-
keby aspon raz niekto, ukazal, ako to krajat, aby to tvorila ten sikmy vzor